Kontakt
Mattias Olsson
mattias@mattiasolsson.nu
T. +46 733-628220
Back

2022

I år kom Magnus Nordins bok Mästaren ut, jag gjorde omslag och vinjetter. Till hösten kommer även Skogens slut, min och Mårtens trea. Skräckår gällande illustration alltså.

I höstas släpptes Svampskogens hemligheter, den rullar på fint och intresse finns nu utomlands. Boken kom precis ut i Estland.

Kul oxå med arbetsstipendium samt en icke sinande mängd skapande skolaprojekt runtom i landet.

Vårens och höstens stora illustrationsuppdrag kommer presenteras nu i juni. Lite hemligt än så länge, kommer nå merparten av Sveriges unga.

Kul att jag hann få till ett gäng bilder till Söderköpings museum oxå, ibland händer allt på en gång.

Konstrundan fick flyta med i vårens bildyra.

Till hösten fortsätter workshops på Ystad konstmuseum samt skapande skolaprojekten, dvs de jag inte knuffat på pga hemliga illustrationsuppdraget. I slutet av juni blir det även 3 dagars #allatecknar i Trosa. Tredje året i rad, kul!

Vi tar bildlivet vidare! Ses därute! M.

Mattias Olsson
Mattias Olsson
Arbetet som barnboksillustratör och workshopledare i skola och bibliotek fortsätter. Konsten flyter på övrig tid…mycket svampar i olja har det blivit på dukarna på sistone. Nya böcker med bla Magnus Nordin, Mårten Melin och Stefan Casta finns nu ute i butik och på ditt bibliotek. Spana exempelvis in Skogens slut (Lilla piratförlaget), Mästaren (Berghs) och Svampskogens hemligheter (Opal) 2022 års Radiokalender, ja där är det jag som står för illustrationerna till papperskalendern och Barnradions webb. Spana in! Vill du att jag ska komma till din skola eller ditt bibliotek och hålla tecknarworkshops med illustratörssamtal. Hör av dig och kika under Workshops & Kontakt. Skapande skola är en stor del av min verksamhet som illustratör. Vi håller bildfanan fortsatt högt!

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy